Home > Behandelingen > Bindweefselmassage >

Bindweefselmassage

Is een massage van het bindweefsel, de laag tussen de huid en de spieren. Bindweefsel heeft een ondersteunende en verzorgende functie. Bloedvaten en zenuwen lopen via het bindweefsel naar de organen.
De aanraking tijdens de bindweefselmassage varieert van oppervlakkige strijkingen met de vingertoppen tot het rollen van de huid. Met het rollen wordt het bindweefsel vrijgemaakt van de onderlaag en worden verklevingen opgeheven.

Deze kan manueel of met Icoone uitgevoerd worden.

Deze behandelingen kunnen toegepast worden als onderdeel van een kinesitherapeutische behandeling bij :

* Lymfeoedeem
* Zware benen
* Spiercontracturen
* Fibromyalygie

Icoone ® is een betrouwbare bondgenoot voor de niet-invasieve behandeling van medische aandoeningen van het bindweefsel zoals fibrose, oedeem, littekens en brandwonden, samentrekkingen, etc. Met zijn unieke rollen met tal van kleine gaatjes, stimuleert Icoone elke vierkante centimeter van je huid. Deze zachte techniek, die een ware revolutie veroorzaakte op het vlak van lichaamsverzorging, is aangenaam voor de huid en levert onvergelijkbare resultaten. De twee icoone-koppen maken een aangename en doeltreffende massage met twee handen mogelijk, waarbij het volledige lichaam perfect symmetrisch wordt behandeld. Icoone is ideaal om snel opnieuw een slank een veerkrachtig figuur te krijgen! Met Icoone kan je cellulite tegengaan en de vorming en de effecten op doeltreffende en duurzame wijze beperken. . De Icoone maakt gebruik van een nieuwe innoverende techniek: ROBODERMIE.
Hiermee wordt de huid en onderliggend bindweefsel via zuiging omhooggetrokken en dit niet alleen tussen de 2 rollen van de behandelkop maar ook door de rollen zelf. Het effect op de huid en het bindweefsel is spectaculair. Cellulite vermindert zichtbaar na enkele behandelingen.
Ook de lymfe- en bloedcirculatie worden op deze manier gestimuleerd zodat de afvoer van afvalstoffen efficiënter en sneller zal gebeuren. De elastine- en collageenproductie worden verhoogd waardoor de huid steviger, soepeler en strakker aanvoelt.

Deze behandelingen kunnen als plastische behandelingen toegepast worden.  Zonder tussenkomst van de mutualiteit. Meer informatie kan je vinden bij cellulite behandeling .

naar boven