Baby's

Kinesisten: Micha / Kelly

Deze doelgroep kan voor volgende problemen bij ons terecht : babymassage, schedelassymmetrie en ademhalingskine.


Babymassage

Na 9 maanden van veiligheid en geborgenheid hebben baby’s nood aan continuïteit van dit warm gevoel, babymassage draagt daar toe bij. Het stelt de baby gerust en is een positieve manier van communicatie met een baby.
Je stimuleert de neurologische, motorische en emotionele ontwikkeling en helpt bij ongemakjes van het nieuw leven nl. darmkrampjes of obstipatie.
Je kan hiermee starten vanaf 6 weken na de geboorte.

Samen leren we een fijne babymassage aan zodat je zonder angst of bezorgdhed een super leuk moment kan creëren met je fantastisch wondertje.
Of voor grotere broers of zussen, zelfs je partner kan er mee verwend worden?


Placiocephalie of schedelassymmetrie

Plagiocephalie is asymmetrie van de schedel die bij pasgeborenen vooral optreedt als gevolg van een te nauw geboortekanaal. Dit gaat vrijwel altijd in enkele weken over.
Bij oudere baby's noemt men het positionele plagiocephalie en is het een gevolg van een voorkeurshouding, waarbij de baby steeds op een vaste manier in bed ligt en de onderliggende kant van het hoofd afgeplat raakt.
Het is meestal voldoende de baby afwisselend op verschillende zijden in de wieg te leggen.
In een kwart van de gevallen is het nuttig om ook kinesitherapie te geven.
Soms is het nodig de babyschedel te corrigeren met gebruikmaking van een redressiehelm. Dit kan bij een leeftijd van vier maanden tot twee jaar. Heb je twijfels of je baby hier last van heeft, maak dan gerust een afspraak om dit samen te bekijken en tips en tricks mee naar huis te nemen om dit te proberen voorkomen.

Ademhalingskine

Wanneer een verkoudheid met veel slijmen hardnekkig blijft aanhouden dan kan deze ademhalingskine een fantastische aanvulling zijn op aerosol en/of puffen.

Baby’s missen vaak nog de mogelijkheid om deze slijmvorming voldoende zelf op te hoesten en zo hun longen en luchtpijp vrij te houden. Speciale technieken helpen de baby om deze vrij te maken en op te hoesten zodat her-infectie of zwaardere infectie voorkomen kan worden.
Ook de techniek van neusspoelen kan aangeleerd worden indien nodig.